duminică, 3 aprilie 2011

Metamorfozele viitorului

Ne intrebam daca excesele si risipa au fost dintotdeauna modul nostru de a relationa cu natura. Suntem, parca, predispusi la vicii, ne impotrivim si ne dorim imposibilul, vrem sa avem ceea ce ne este interzis. Si, de ce nu, daca resursele sunt limitate, de ce nu am consuma mai mult decat avem nevoie? Daca ne intrebam cati gandesc asa, raspunsul e ca mult prea multi.

Asadar, ce e de facut, sau ce s-a facut acum cativa ani? Odata cu inceputul celui de-al Treilea Val s-a incercat pretuirea resurselor, oamenii au inceput sa fie ecologisti, iar copiii erau educati sa fie cat mai retinuti si economi. Si cum altfel sa se faca schimbari, daca nu este fiecare dispus sa schimbe ceva.

Ne plangem ca nu se schimba lucrurile. Dar cum ar putea SA SE SCHIMBE LUCRURILE? Noi suntem cei in masura sa facem ceva, nu toti ceilalti. Vrem SA FIE ALTFEL. Dar cum ar putea viitorul nostru sa fie altfel daca nu suntem noi cei care schimbam ceva la noi insine sa ne indreptam catre un alt tel, catre noi orizonturi.

Totodata, cel de-al Treilea Val a fost cel care a sesizat schimbarile climatice cauzate de comportamentul uman. Asadar, au inceput tot felul de miscari si schimbari in societate pentru prevenirea acestora. Oamenii isi doresc sa se intoarca in timp, totul li se pare mult prea greu, nu cosidera ca a tine pasul cu societatea este cea mai buna alternativa. Dar noi, ne dorim sa ne intoarcem in timp, sau suntem curiosi cum va fi de acum in colo?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu