joi, 21 aprilie 2011

Totu-i relativ

De multe ori ne indoim de diferite lucruri, de multe ori nu stim daca am luat-o pe o cale buna sau nu. indiferent de alegerile facute, asteptam timpul sa treaca, avand pe de o parte incredere in el, stiind ca indiferent de zona de pe planeta timpul se scurge la fel de repede, in acelasi mod.

Alvin Toffler ne dezamageste si ne demonstreaza ca si aceasta caramida a universului este de fapt un lucru relativ, totul depinzand de totul, de fapt. Dar, daca pana si timpul nu este un factor unic si sigur, mai putem fi siguri de ceva anume? Nu stim. Stim doar ca depindem de altii, stim doar ca indiferent ce va urma, totul se va misca in acelasi sens, cu aceleasi incertitudini.

Tot mai multe descoperiri fac universul sa ia culoare, ridicand fel si fel de intrebari. Una dintre acestea a fost descoperirea ADN-ului. E putin zis ca oamenii au fost surprinsi de existenta acestuia, au fost de-a dreptul socati, asteptand alte schimbari sa apara.

Oamenii muncesc din ce in ce mai mult. Daca in timpul Primului Val catre cel de-al Doilea Val muncitorii incepeau sa aiba anumite drepturi, observam ca iarasi ne intoarcem de unde am pornit. Oamenii incep sa nu mai aiba drepturi, sa nu aiba niciun cuvant de spus in fata superiorilor.

Oare lipsa de comunicare nu este un alt motiv care sa fi adus criza?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu